Primacol Beton
Primacol Beton Primacol Beton Primacol Beton

Primacol Beton

Tilgængelig
Varenummer
013831

Betonmaling er en maling fra Primacols Dekorativ-serie. Betonmaling er en maling baseret på en mineralsk binder. Med den rette teknik i påføringen af denne maling sikrer man, at den har en effekt som svarer til "rystet beton" (glat og skinnende). Teknikken sikrer også, at væggen, der males, får en overflade med den typiske råhed samt fordybninger og afskalninger ligesom beton. Den er perfekt til det moderne rum både offentligt og privat, som kan bære et råt og spændende udseende, især i industrielt udseende rum. Betonmaling er en perfekt dekoration i godt samspil med træ, glas og metal. 

999,00DKK
- +
BESKRIVELSE
SPECIFIKATION
BEDØMMELSER

Betonlookmaling

• Nem påføring
• Rå betoneffekt
• Moderne interiør

Pakning: 8 kg

Egenskaber: En dekorativ maling baseret på mineraler. Den rette påføring giver en effekt som rystet beton (glat og skinnende), såvel som en overflade med den karakteristiske råhed, afskalning og fordybninger. Den er perfekt til det moderne interiør både offentligt og privat, især i industrielle bygninger. Den er perfekt til træ, glas og skinnende metal. Den maskerer små fejl i overflader.

Påføring: Før brug omrøres produktet grundigt. Malingen skal også omrøres under brug. Arbejdet skal udføres ved temperaturer over 5° C og på afstand af varmekilder. Undgå ujævn og alt for hurtig tørring. Påfør malingen med en rulle i et område på op til 1 m² og glat det med en murske. Det gør, at overfladen kan formes. Hold øje med tørringen og tilfør maling på mindre områder om nødvendigt.
Forslag til dekorative effekter:
1) Rystet beton - effekt (glat og skinnende overflade): Påfør det første lag med en rulle og glat med en murske. Lad det tørre let (malingen skal stadig være våd, men ikke så den glider ud, når man presser fladt med en murske). Derefter påføres endnu et lag med en rulle som med det samme glattes med en flad murske. Mens det tørrer, glat da hele overfladen med en flad murske for at opnå en glat overflade. Graden af glatning afgør den endelige glans og skyggeeffekt. Puds ikke overfladen for meget, da det kan få malingen til at rulle og glide af overfladen. Efter 24 timer, børst da væggen med en blød børste for at fjerne løse korn og fortsæt til beskyttelsen af dekorationen.
2) Betoneffekt med fordybninger (mat overflade): Påfør det første lag med en rulle og glat det med en murske af rustfrit stål for at opnå tykkelsen i kornene. Lad det tørre helt i 12 – 24 timer (afhængigt af temperatur og luftfugtighed). Påfør endnu et lag med en rulle. Glat det med det samme med en murske i forskellige retninger. Mens du glatter, vil den karakteristiske afskalning og fordybninger opstå. Det er ønskværdigt i dette tilfælde og giver et råt betonlook. Om nødvendigt påfør da maling lokalt. Når overfladen har den ønskede effekt, lad den da tørre i 24 timer. Derefter skal overfladen børstes med en børste for at fjerne løse korn, og så skal dekorationen beskyttes.

Betonlookmalingen tillader mange forskellige dekorative effekter afhængigtaf påføringsmetoden og malerens fantasi. Den kan farves med kolorant, som er en del af
Primacols Dekorative serie. Den endelige effekt afhænger meget af malerens evner. Producenten kan ikke holdes ansvarlig for nogen form for skade som følge af forkert brug af produktet. Det anbefales at lave en spottestfør det endelige arbejde.

Beskyttelse af dekorationen: Beskyt overfladen med produkter fra Primacols Dekorative serie. Det modvirker tab af korn og gør det nemmere at gøre rent. Påfør Dekorativ Fernis forsigtigt og jævnt i et tyndt lag med en pensel eller rulle. Undgå at lave pletter. Påfør endnu et lag om nødvendigt. Voks kan påføres for at beskytte overfladen, hvor luftfugtigheden er højere. Det skaber et gennemsigtigt lag, men det ændrer også skyggeeffekten en smule og Betonlookmalingenbliver gullig. Påfør et jævnt lag af voks med en rulle og gnid med en svamp for at opnå en skinnende overflade. Det anbefales at bruge produkter fra samme parti for opnå ens farve. Hvis der købes produkter fra forskellige partier, skal de blandes sammen før brug. Dekorationens farve afhænger af påføringsmetoden og den endelige ønskede effekt. Dækkeevnen af betonlookmaling
afhænger af overfladens absorberingsevne og forberedelse, tykkelsen af lagene, den ønskede effekt og malerens arbejde.

Overfladeforberedelse: Overfladen skal være tør, fri for støv, affedtet og fri for snavs. Fjern rester af maling, gips og løse lag. Brug Primacol GP primer på løse
overflader. Betonlookmalingen kan påføres cement, kalk og cementkalkgips såvel som gipsplader, når de er ordentligt forberedte. Før påføringen af maling, beskyt da overfladen med et lag Kontakt Grunt for at forbedre tilhæftningen. Vigtigt! Betonlookmalingen tåler ikke gips. Ved gipspuds og alle andre overflader med gips, også gipsreparationer, er det nødvendigt at påføre to lag Kontakt Grunt for at isolere overfladen.

Opbevaring: Opbevar i tætlukket, original beholder. Beskyt mod direkte sollys. Opbevar ved temperaturer mellem 5° C og 25° C.

Sikkerhed: Opbevar udenfor børns rækkevidde. Hvis det indtages, søg øjeblikkeligt lægehjælp og fremvis denne seddel eller beholder. Beskyt mod sollys.

Farve: Grå

Totaltørretid: 24 timer

Lugt: Specifik

Effektivitet ved 2 lag: 1,5 - 2,5 kg/m2

pH: >12

Opløsning: Vand

Tæthed: Ca. 1,55  – 1,65 g/cm3

Rengøring af værktøj: Vand med rengøringsmiddel

Antal lag: 2

Påføring af andet lag: 2 - 4 timer eller 12 - 24

Berøringstør: 30 - 60 minutter (afhængigt af lagtykkelse)

Voc.grænse: ˂200 g/l(kat. A/c/WB) 200g/l

Holdbarhed: Se beholder for udløbsdato

Information: Informationen i dette datablad giver anbefalinger og mulige eksempler. Informationen gives i henhold til vores nuværende viden og erfaring og fratager ikke forbrugeren det ansvar at gøre sine egne tests for at tjekke produktets beskaffenhed i forhold til projektet. Producenten forbeholder sig rettighederne til at ændre denne information uden at oplyse forbrugeren om dette.


Specifikation
Producent Primacol
Leverandørs varenummer 013831
Varenummer 013831
Skriv din egen bedømmelse
Du anmelder:Primacol Beton
Farveland-Butikken - Suderbovej 2 - 9900 Frederikshavn - CVR DK39156466 - 98 92 40 11 - kontakt@boligtex.dk