Jotun Kalkmaling

Jotun kalkmaling


Hvad er kalkmaling?


Kalkmaling har vundet sig ind i mange danske hjem over de seneste år. Især Jotuns Lady Minerals kalkmaling er en af de mest populære på markedet. Og det er ikke helt uforstående, for denne maling giver et særlig look, da den både er dynamisk, levende og spændende. Kalkmaling giver nemlig ikke et klassisk glat resultat, det giver et kalkmat, råt og industrielt udtryk til dit hjem. 

Jotun kalkmaling kommer i et hav af farver, så der er sikkert også en farve til dig. 

 

Hvad kan man male med kalkmaling?


Jotun kalkmaling kan anvendes indendørs i tørre rum på glatte vægge, som for eksempel gipsplader, puds, beton og spartlede underlag. Hvis du anvender det på områder der udsættes meget for vand og slidtage, så anbefaler vi at påføre Jotun Lady Minerals Sealer ovenpå, som er en transparent behandling, der bevarer det naturligt matte udseende, og som har god slidstyrke, samt har en høj tolerance over for vand.  

 

Hvordan maler man med kalkmaling?


Med Jotun kalkmaling gælder det om at slippe kreativiteten løs, for med denne maling er pointen netop at sætte sit helt personlige præg på væggene ved at male op og ned, og på kryds og på tværs. Hvis du maler med lange penselstrøg, så får du et mere roligt udtryk, mens du med kortere penselstrøg får et mere intenst og vildt udtryk. 


Du skal altid bruge en pensel når du maler med kalkmaling, og gerne en bred pensel. Og så skal du male i vilkårlige retninger, så du får det spil, der er pointen med Jotun kalkmaling. Når du maler med kalkmaling, vil du meget muligt opleve at farven kan syne mørkere i mens du maler, når malingen er våd. Der er helt normalt, malingen bliver lysere og mere mat i takt med at den tørre. 


Kalkmaling er ikke svært at påføre, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i det. 

 

Skal kalkmaling males et eller to lag?


Jotun kalkmaling har en rigtig god dækning, men som regel anbefales det at give en væg to gange med maling, for at opnå et fuldt dækkende resultat. Kalkmaling rækker ikke lige så langt når man maler andet lag, som når man maler første lag, derfor kan det være en ide at grunde med en almindelig vægmaling, i samme farve, inden du går i gang med kalkmalingen. Dette gør det nemmere at male med kalkmalingen, da den nemmest arbejder ‘vådt i vådt’ og så sparer du også ved ikke at skulle købe ekstra meget kalkmaling. 

 

Hvor længe skal kalkmaling tørre?


Jotun kalkmaling tørrer på alt mellem 2 til 6 timer, alt afhængig af temperaturen og luftfugtigheden i lokalet. 

 

Hvor langt rækker Jotun kalkmaling?


Jotun kalkmaling dækker cirka 8 til 10 kvadratmeter per liter maling, hvis det er første lag maling. Hvis du maler det to gange, så er dækningen mindre ved andet lag. Hvis du er i tvivl om hvor meget maling du skal bruge, så er du mere end velkommen til at kontakte os, så står vi klar til at hjælpe dig. 

 

Gode tips til maling med kalkmaling


Ingen pauser - Når du maler med kalkmaling er det vigtigt at du ikke holder pauser midt i det hele. Når du påbegynder på en væg, eller et projekt, er det vigtigt at male det stykke færdig. Med kalkmaling er det vigtigt at male vådt i vådt for at få det bedste og pæneste resultat. 

Mal “vildt” - Kalkmaling kræver en mere vilkårlig måde at male på. Her skal du male både vandret, lodret og op og ned. Så det er “nemt” nok at gå til, da du ikke skal tænke i et mønster når du maler. En tommelfingerregel er, at jo længere dine strøg er, jo mere “roligt” bliver det færdige resultat, og omvendt bliver resultatet mere “vildt” hvis du maler med kortere strøg. 

Tålmodighed er en dyd - Det kan se ret skørt, og måske forkert ud, mens væggen er ved at tørre. Men tag det blot roligt, det er helt naturligt og malingen lysner og bliver mere mat i takt med tørringen. 

 

Ofte stillede spørgsmål om Jotun kalkmaling


Kan man male over Jotun Kalkmaling? Man kan sagtens male en kalkmaling over med almindelig vægmaling. Hvis du ikke har brug en sealer oven på kalkmalinge, så kan du med fordel slibe eventuelle strukturer i væggen væk med sandpapir først. 

Kan man bruge kalkmaling i vådrum? I teorien kan du godt male med kalkmaling på dit badeværelse, for eksempel, og så seale det med Lady Minerals Sealer. Men da et badeværelse er et meget fugtigt rum, så kræver det speciel holdbar maling, hvis du ønsker at male i et lokale der skal tåle så meget fugt. 

Kan man male over savsmuldstapet? Savsmuldstapet har i forvejen strukturer, og derfor kan det give anledning til tøven, når det kommer til at male over, især når det kommer til kalkmaling som i sig selv giver en struktur og dynamik i resultatet. Men det kan man godt! Kalkmalingen kan sagtens hæfte sig til savsmuldstapetet, og samspillet mellem strukturen fra tapetet og strukturen fra kalkmaling giver et mere rustikt resultatet, som mange godt kan lide. 

 

Om Jotun


Alle Jotuns malinger bliver udsat for krævende tests for at teste malingens dækkeevne og slidstyrke. Alle Jotuns farver skal være smukke på store overflader og de skal fremstå ensartet under alle lysforhold. For at lave en maling af denne kvalitet og til de krav, som Jotun stiller, så kræver det de bedste ingredienser der findes, de mest avancerede blanding teknikker og en betydelig sans for æstetik. Jotun har fire grundværdier for deres virksomhed, og det er: loyalitet, pleje, respekt og modighed. 

 

Vi står klar til at hjælpe


Hos farveland-butikken.dk sætter vi en stor ære i at yde en god vejledning. Vi har mange dygtige eksperter ansat indenfor vores område. Så hvis du har spørgsmål til malebehandling, spartelopgaver, sprøjteanlæg, kunstnerartikler, gardiner, markiser eller andet står vi klar til at svare på dine spørgsmål. Vi kan kontaktes via e-mail eller pr. telefon.


Tlf:. 98 92 40 11 og E-mail: kundeservice@boligtex.dk

Farveland-Butikken - Suderbovej 2 - 9900 Frederikshavn - CVR DK39156466 - 98 92 40 11 - kontakt@boligtex.dk