Linoliekit fra Danalim 682, 375 ml.
Linoliekit fra Danalim 682, 375 ml.

Linoliekit fra Danalim 682, 375 ml.

Tilgængelig
Varenummer
6021855

Linoliekit 682

Fra Dana Lim.

Linoliekit 682 er en højkvalitetskit i glarmesterkvalitet, fremstillet på basis af ren linolie og udsøgte kridtsorter.

Produktet anvendes til kitning af vinduer, reparation af kitfals og til spartling af grundet træværk, såvel inde som ude. Kan også bruges til udspartling af sømhuller.

Linoliekit 682 binder tæt og beskyttende på glas og træ. Kittet er tixotropisk og nem at arbejde med.

Special Price 38kr
(Vejl. pris 69,- spar 31,-)
- +
BESKRIVELSE
SPECIFIKATION
BEDØMMELSER

Højkvalitetskit i Glarmester kvalitet

Linoliekit 682 er en højkvalitetskit i glarmesterkvalitet, fremstillet på basis af ren linolie og udsøgte kridtsorter. Kitten hærder under optagelse af ilt fra luften. Anvendes til kitning af vinduer, reparation af kitfals og til spartling af grundet træværk, såvel inde som ude. Kan også bruges til udspartling af sømhuller. Linoliekit 682 binder tæt og beskyttende på glas og træ. Kitten er tixotropisk og nem at arbejde med.

Brugsanvisning:

Forberedelse: Overfladerne skal være rene og tørre før pålægning af kitten. Porøse overflader som træ skal før kitning grundes, så kittens olie ikke suges ned i træet. Hvis kittens olie i stor grad suges ned i træet, vil kitten blive tør og hård og kan revne. Dog skal træet ikke grundes mere end at kitten kan trænge ned i overfladen på træet og
opnå fæste/vedhæftning. Shellak og akrylbaserede primere/grundere skal ikke anvendes ved kitning med linoliekit. Oliebaserede grundere eventuelt indeholdende terpentin eller andre opløsningsmidler skal være helt tørre inden kitning og alt opløsningsmiddel skal være afdampet. Tilbageværende opløsningsmiddel kan give anledning
til dannelse af luftbobler på oversiden af kitten, under malingen.

Anvendelsestemperatur: Kan påføres ved temperaturer fra 5 °C til 40 °C. Døgnets minimumstemperatur må ikke komme under 5 °C under hærdningen.

Påføring: Linoliekit 682 homogeniseres inden brug. Eventuel oliefilm på toppen af kitmassen æltes ind i massen til den er homogen. Linoliekit 682 påføres i kitfalsen og presses ud mod fladerne. Med kitkniv laves falsen helt skarp. Ved kitning indendørs, skal der sørges for god ventilation omkring kitten (vinduerne placeres hævet fra gulvet og i god indbyrdes afstand). Derved sikres hurtigst mulig dannelse af en (tilstrækkelig tyk) hinde, der kan bære overmalings - processen.
Ved kitning udendørs skal det sikres, at kitten ikke udsættes for regn under ophærdningen. Der skal kittes i tørt vejr med god ventilation og aldrig i direkte sollys.

Hærdetid: Kitten danner typisk hinde efter 2 - 4 uger afhængig af luftskifte og vejrforhold. Kitten skal beskyttes mod yderligere hærdning ved overmaling.

Maling: Linoliekit skal overmales. Med ren linoliemaling kan der overmales  – med forsigtighed – umiddelbart efter kitning. Ved brug af alkydoliemaling, plastalkydmaling eller acrylplastmaling skal der overmales så snart kitten er tørret så meget op på overfladen (hinden har opnået en tilstrækkelig tykkelse), at den kan tåle overmaling uden at blive deformeret og danner rynker.
Hvis kitten henstår for længe uden overmaling, er der risiko for at overfladen revner og sprækker pga. for kraftig udtørring. Korrekt overfladetørring er typisk opnået efter
2 – 4 uger efter kitning men kan variere afhængigt af luftskifte og vejrforhold. Der skal males 1 – 2 mm ind på glasset.

Malingen skal beskytte kitten mod sol og regn og yderligere udtørring. Derfor anbefales det at anvende maling med stor vandmodstandevne.

Kittens overflade: Linoliekit skal overmales for at beskytte den mod ydre påvirkninger. Dog vil mange faktorer kunne forstyrre linoliekittens overflade både før og efter overmaling. Linoliekit kan stå med glat overflade, men kan i mange sammenhænge få en overflade med krøller/rynker. Disse opstår fordi linolien hærder op og danner et skind, som er skrøbeligt overfor selv de mindste påvirkninger. En kit med rynker på overfladen er ikke et tegn på en fejl i kitmassen, men et fænomen, der kan
opstå f.eks fordi rammerne flyttes, monteres, udsættes for vind, stød, fingermærker eller blot ændringer i luftfugtighed mellem inde og ude. Rynkerne kan opstå
spredt eller på alle dele af kitfalsene.

Holdbarhed: 24 mdr. ved kølig men frostfri opbevaring i originalemballage. Efter åbning af emballagen skal kitten tildækkes godt efter brug.

Emballage: 375 ml

Overmales: Ja

Rengøring: Frisk masse kan aftørres med papir, eller afrenses med terpentin eller lugtfri petroleum.

Specifikation
Producent Danalim
EAN 13 5701054002181
Leverandørs varenummer 6021855
Varenummer 6021855
Skriv din egen bedømmelse
Du anmelder:Linoliekit fra Danalim 682, 375 ml.
Farveland-Butikken - Suderbovej 2 - 9900 Frederikshavn - CVR DK39156466 - 98 92 40 11 - kontakt@boligtex.dk